Tuesday, May 27, 2008

R.I.P. Sydney Pollack (1934-2008)



Σε ηλικία 74 ετών "έφυγε" ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Sydney Pollack, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Pollack είχε τιμηθεί για σειρά ταινιών, ανάμεσά τους και το "Πέρα από την Αφρική", (1985), το οποίο απέσπασε συνολικά 11 Οσκαρ, ανάμεσά τους και αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας. Αποφασιστική ήταν η συμβολή του σε φιλμ όπως το "Tootsie", -τόσο ως σκηνοθέτης όσο και ως ηθοποιός, αφού πρωταγωνίστησε στον ρόλο του ατζέντη του Dustin Hoffman- και το πιο πρόσφατο "Michael Clayton", με τον George Clooney. Η ασθένειά του έγινε γνωστή πέρυσι τον Αύγουστο, όταν για πρώτη φορά εγκατέλειψε τα γυρίσματα ταινίας, επικαλούμενος λόγους υγείας. Πέθανε στο σπίτι του, στο προάστιο Pacific Palisades του Los Angeles, περιτρυγιρισμένος από τους οικείους του.




Ο Pollack γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1934 στην Indiana και σε ηλικία μόλις 20 ετών δίδασκε δραματική τέχνη στο Neighborhood Playhouse. Μερικές από τις ταινίες του που άφησαν εποχή είναι οι "Σκοτώνουν τ' άλογα όταν γεράσουν" (1969), "Τζερεμάια Τζόνσον" (1972), "Τα καλύτερά μας χρόνια" (1973), "Οι τρεις μέρες του Κόνδορα" (1975). Από τις πιο πρόσφατες, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός, το "Μάτια Ερμητικά Κλειστά" και "Ο παίκτης". Συνεγάστηκε και σκηνοθέτησε τα μεγαλύτερα ονόματα του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως τον Robert Redford, (με τον οποίο γύρισε επτά ταινίες), τον Paul Newman, τη Meryl Streep, τον Harrison Ford, τον Tom Cruise και πολλούς άλλους.

Πρωταγωνιστούσε τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες, καθώς και τα δύο του προσέφεραν πολλά και διαφορετικά στοιχεία. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε συμμετάσχει και στην τηλεοπτική σειρά "The Sopranos".
(πηγή: www.cosmo.gr)





R.I.P.


No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...