Thursday, February 19, 2009

The Unborn


Σκηνοθεσία: David S. Goyer
Παραγωγής: USA / 2009
Διάρκεια: 87'



- ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS!!! -

Άκου λοιπόν πως έχουν τα πράγματα: Απ' το ολοκαύτωμα στο Άουσβιτς αυτό που επιβίωσε είναι ένα Ντιμπούκ. Το Ντιμπούκ είναι δαιμόνιο πνεύμα, απέθαντο και αγέννητο μαζί, που για να λάβει φυσική υπόσταση στον κόσμο μας, επιζητεί να καταλάβει κάποιο ανθρώπινο σώμα. Οι δίδυμοι να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί, γιατί αποτελείτε ομάδες υψηλού κινδύνου!


Κάπως έτσι, η όμορφη και αθλητική πρωταγωνίστρια (Odette Yustman), παρολίγον δίδυμη καθώς ο αδερφός της ψόφησε στη γέννα, θα δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις από αυτή τη δαιμόνια και μεταφυσική ύπαρξη. Μόνο που το Ντιμπούκ δεν επισκέπτεται μόνο αυτή. Αντιθέτως, λειτουργώντας ως σχιζοφρενής πρώην γκόμενος, απειλεί την οικογένεια και όποιον φίλο της νεαρής πρωταγωνίστριας. Αυτοί που θα σταθούν πλάι στην Odette Yustman είναι: ο έτσι της (ένας ημιυπερήρωας), η νέγρη φίλη της, η "πιθανόν" γιαγιά της και ένας ραβίνος Δεσπότης ψυχο-θρησκειο-αναλυτής (ή κάτι τέτοιο).


Και κάπως έτσι το "The Unborn" ξετυλίγεται ως χιλιοπαιγμένη-κακοστημένη ταινία τρόμου. Με τα γνωστά ξαφνιάσματα, είτε οπτικά είτε ηχητικά. Έπειτα με τα επίσης γνωστά στριμώγματα στη γωνία. Και τέλος, οδηγούμενοι στην ανώτερη μυσταγωγία των ταινιών του είδους, τον Εξορκισμό. Τα κλισέ πέφτουν το ένα μετά το άλλο! Ενώ έχουμε και το σύνηθες ρατσιστικό σχόλιο, όπου οι μαύροι πεθαίνουν πρώτοι - ή έστω δεύτεροι!


Δεν ξέρω αν σας τρομάζει το ενδεχόμενο, εμένα προσωπικά ναι, αλλά έτσι όπως κλείνει η ταινία αφήνονται ξεκάθαροι υπαινιγμοί για σήκουελ!


Βαθμολογία: 1,5/10



7 comments:

  1. Μακράν η καλύτερη κριτική που έχεις γράψει! Σε βοήθησε βέβαια και το στόρυ: αυτό το Ντιμπούκ είναι και "απέθαντο και αγέννητο" αφού "ψόφησε στη γέννα"!!!

    Εγω στο είπα, τρόμαξα μόνο που πήγες και το είδες :-D Ελπίζω να μην πλήρωσες τουλάχιστον!


    ΥΓ1. Ωραία επιλογή στην αφίσα έκαναν πάντως οι μάγκες!

    ΥΓ2. Link για IMDb εγω δεν βάζω!

    ReplyDelete
  2. Σχετικά με την τελευταία φωτό, αποκλειστικές πληροφορίες του insider του AUEB Film Club λένε πως το βιβλίο που κρατάει ο ηθοποιός είναι το σενάριο της ταινίας, εξ ου και οι αντιδράσεις.

    ReplyDelete
  3. Ο insider αυτός της Ομάδας, αφού παρευρέθηκε στο set της ταινίας, τυφλώθηκε :-D Και ψάχνει τώρα να καταλάβει κάποιο άλλο ανθρώπινο σώμα, όπως το Ντιμπούκ :-)))

    ReplyDelete
  4. Εγώ και μόνο που είδα το τρέιλερ με τον σκύλο που έχει πάθει εξάρθρωση στην πλάτη και του είχε γυρίσει το κεφάλι ανάποδα πέθανα στο γέλιο. Για ατόν το λόγο θα το δω εγγυημένα.

    ReplyDelete
  5. Ναι, το trailer είναι όλα τα λεφτά :-)

    Costello αν έχεις facebook (και δε το χρησιμοποιείς μόνο για τους στενούς φίλους, αλλά για ευρύτερο κύκλο), ρίξε μας ενα add στο Aueb FilmClub

    ReplyDelete
  6. Δυστυχώς δεν έχω πορφίλ στο facebook:(

    Αλλιώς θα σας έκανα add.

    ReplyDelete
  7. Μακράν η καλύτερη κριτική που έχεις γράψει! Σε βοήθησε βέβαια και το στόρυ: αυτό το Ντιμπούκ είναι και "απέθαντο και αγέννητο" αφού "ψόφησε στη γέννα"!!!

    Εγω στο είπα, τρόμαξα μόνο που πήγες και το είδες :-D Ελπίζω να μην πλήρωσες τουλάχιστον!


    ΥΓ1. Ωραία επιλογή στην αφίσα έκαναν πάντως οι μάγκες!

    ΥΓ2. Link για IMDb εγω δεν βάζω!

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...