Saturday, April 10, 2010

Screening 12/4/10 [Premiere Series]

10.4.10
kioy posted:



Η Κινηματογραφική Ομάδα
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)
σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας
"Gongdong Gyeongbi Guyeok JSA"
(2000, Chan-wook Park, Joint Security Area)
την Δευτέρα 12/4/10 στις 17:00
στο αμφιθέατρο Β (Πατησίων 76, κεντρικό κτίριο).
Είσοδος ελεύθερη.


AUEB Film Club
invites you to the screening of:
"Gongdong Gyeongbi Guyeok JSA"
(2000, Chan-wook Park, "Joint Security Area")
on Monday 12/4/10 at 17:00
in classroom B (76, Patission Str., central building).
Free entrance.

The film will be screened with Greek subtitles.








-------------------------------------------


10.4.10
s_dany posted:



Η Κινημ/φική Ομάδα του ΟΠΑ ξεκινάει από αυτή τη Δευτέρα την ενότητα (περιοδικών) προβολών
Premiere Series

Σπουδαίες ταινίες γνωστών (ή και άγνωστων) δημιουργών οι οποίες παραγκωνίσθηκαν για διάφορους απίθανους λόγους από την εγχώρια διανομή και δεν προβλήθηκαν ποτέ στις ελληνικές κινημ/φικές αίθουσες. Ταινίες είτε καινούριες που "δεν χώρεσαν στον προγραμματισμό" [γιατι έχει φυσικά προτεραιότητα η "Hannah Montana" και το "I ♥ Karditsa"], είτε παλαιότερες που κανείς δεν έκανε τον κόπο να ανακαλύψει! Ή να τολμήσει!

Ξεκινάμε με το "JSA" του Chan-wook Park, το αντιπολεμικό δράμα [υποψήφιο για τη Χρυσή Άρκτο στη Berlinale] που γύρισε ο σπουδαίος Κορεάτης το 2000, λίγο πριν ξεκινήσει την Τριλογία της Εκδίκησης [κάπου εδώ θα έμπαινε στην αφίσσα το "από τον βιρτουόζο δημιουργό του Oldboy" :-D]. Το οποίο όχι μόνο δεν έχει προβληθεί στις εγχώριες αίθουσες (έχει γίνει μία μόνο προβολή στην "Αφαία" πριν 2 χρόνια σ' ενα αφιέρωμα της New Star στο Κορεάτικο σινεμά), αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ουτε σε DVD στη χώρα μας, ούτε (κι εδώ είναι η έκπληξη!) υπάρχουν ελληνικοί υπότιτλοι στα torrents! WTF???
Ε, γιαυτό τους φτιάξαμε εμείς τους υπότιτλους!
Από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, έτσι?!
한국 아직 얘기하지 않습니다 :-DDD

AUEB Film Club to the rescue!!
Bring it to the BIG screen baby! :-DDD [μην περιμένεις τους υπότιτλους στο Internet! να έρθεις να τη δεις στην μεγάλη οθόνη, ξεκουνήσου από την οθονούλα του PC!]

Αυτή τη Δευτέρα. Στην ΑΣΟΕΕ. Με ελεύθερη είσοδο (πάντα!)
http://www.facebook.com/event.php?eid=107503332623787


Kim Kwang Seok - Letter of a Private



[περιμένουμε και τις προτάσεις σας για τις επόμενες Premiere Series]

[facebook link]




-------------------------------------------


16.4.10 update
s_dany posted:



Οι ελληνικοί υπότιτλοι του "JSA" βρίσκονται πλέον on-line [είναι για την έκδοση Joint.Security.Area.2000.DVDRip.DivX-PosTX].
Μια κοινωνική προσφορά της Ομάδας μας στον Έλληνα σινεφίλ! :-D

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι Premiere Series είναι ενότητα ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ προβολών, όπου περίοδος = το χρονικό διάστημα μέχρι να βρούμε κάτι που να αξίζει πραγματικά! Εξετάζουμε ήδη κάποιες περιπτώσεις αλλά περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις!


Επισης, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή έγινε και σχετικό σχόλιο στο facebook event για τις εταιρείες διανομής, εγω κλίνω περισσότερο προς την άποψη οτι βλέπουμε (στις αίθουσες) τις ταινίες που μας αξίζουν. Οι εταιρείες διανομής είναι επιχειρήσεις. Πρωταρχικός (αν όχι ο μόνος) σκοπός τους είναι το κέρδος [σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που ενδιαφέρονται και για την ποιότητα των ταινιών που μας προσφέρουν/προτείνουν]. Στην τελική, δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς! Και δυστυχώς αυτό που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στις διακοπές του Πάσχα κατα δεκάδες χιλιάδες να δούμε κατι ψευτο3D-και-ψευτοBmovie-φανταστικο-εκτρώματα όπως το "Clash of the Titans" τα οποία "βρωμάνε" από το trailer ακόμα, ενώ αντίστοιχα πολύ καλές ταινίες [ναι ξέρω, είναι ντοκιμαντέρ, θα μας πέσουν βαριά μετά το αρνί!] όπως το "Man on Wire", το "T 4 Trouble" και "Τα Παιδία δεν παίζει" μετράνε μόνο μερικές εκατοντάδες εισιτήρια. Ξεπέρασαν έτσι οι Τιτάνες τα 250.000 εισιτήρια πανελλαδικά [πηγή το νέο cine-site sevenart.gr - καλοτάξιδο εύχομαι!] και πλησιάζουν τα 350.000 του "I ♥ Karditsa", του No.1 στο box-office για το 2010 [ήμαρτον!].

Και μην πει κανείς οτι μιλάω για "blockbusters" [για μένα η καλύτερη ταινία της χρονιάς είναι το "Avatar"], μιλάω απλά για εκτρώματα ταινιών. Οπότε, τί ακριβώς περιμένουμε να κάνουν οι εταιρείες διανομής? Μας δίνουν αυτό που ζητάμε! Στην περίπτωση του "Joint Security Area", είμαι σίγουρος οτι δεν το έβγαλε ούτε σε DVD η New Star, επειδή δεν πήγε καλά το αφιέρωμα στην "Αφαία". Για την καλή τους (κορεάτικη) καρδιά θα το κάνουν?

Wake up! [and smell the roses :-P]






1 comment:

  1. Ενδιαφέροντα τα στοιχεία και σε ευχαριστούμε για την παράθεση

    ΑΛΛΑ
    η ταινία στέκεται στο ανθρώπινο επίπεδο και, κυρίως, είναι μυθοπλασία, δεν είναι ντοκιμαντέρ. Δεν περιμένουμε να μας βοηθήσει "να κατανοήσουμε τις αιτίες της διαίρεσης της Κορέας και τις προϋποθέσεις της επίλυσης του προβλήματος", για αυτό το σκοπό υπάρχουν άλλες πηγές πολύ πιο αρμόζουσες και πρακτικές. Για μένα, η ταινία πρέπει να σου δίνει το ερέθισμα να το ψάξεις. Και η συγκεκριμένη το πετυχαίνει αυτό! :-)

    ReplyDelete

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...