Tuesday, May 03, 2011

True Grit (Αληθινό Θράσος)


Σκηνοθεσία: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Σενάριο: Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Παίζουν: Τζεφ Μπρίτζες, Ματ Ντέιμον, Τζος Μπρόλιν, Χέιλι Στάινφελντ
Η.Π.Α.| 2010 | Δράμα, Γουέστερν | 110’


Οι αδιαμφισβήτητα ταλαντούχοι Ίθαν και Τζόελ Κοέν, μένουν πιστοί στο βιβλίο του Τσαρλς Πόρτις, κάνουν σοφή επιλογή ηθοποιών και τελικά φτιάχνουν ένα παραπάνω από ικανοποιητικό γουέστερν, για πολλούς πιο πειστικό από αυτό του 1969, χωρίς να έχουν και καμία σοβαρή προηγούμενη σχέση με το είδος. Η ταινία ήταν φέτος υποψήφια για δέκα Όσκαρ.


Αυτή εδώ είναι η ιστορία της Μάτι Ρος (Χέιλι Στάινφελντ), μιας νεαρότατης εφήβου, η οποία έχει βάλει σκοπό να εντοπίσει τον ύπουλο κακοποιό Τομ Τσέινι (Τζος Μπρόλιν), για να εκδικηθεί τον άδικο θάνατο του πατέρα της. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό προσλαμβάνει τον άξεστο σερίφη Ρούστερ Κόμπερν (Τζεφ Μπρίτζες). Ο Τζεφ Μπρίτζες δεν έχει καμία σχέση με τον Τζον Γουέιν, ο οποίος ενσαρκώνει τον Κόμπερν στην ταινία του Χένρι Χάθαγουέι του 1969, όμως δίνει μια ρεαλιστική εικόνα του τι πάει να πει να είσαι «ο νόμος» στο φαρ ουέστ.

Παρ’ όλο το εκτόπισμα του Μπρίτζες, την προσοχή προσελκύει η μικρή Στάινφελντ, η οποία άνετα αποδίδει την Μάτι, όχι ως ένα τυπικό 14χρονο αφελές, γλυκό κορίτσι, αλλά ως μια έξυπνη, θαρραλέα, γεμάτη σπιρτάδα νεαρή δεσποινίς. Προσέξτε την απολαυστικότατη σκηνή στην οποία, η μικρή Μάτι, διαπραγματεύεται με έναν έμπορο αλόγων.. και θα καταλάβετε.

Βαθμολογία: 3 / 5










No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...