Thursday, August 18, 2011

"Τι ταινία να δω?" Vol.3: Woody Harrelson

Petros Kormpakis posted:

Είναι μερικές ταινίες που δεν είναι φτιαγμένες για ψηλά. Τη "βάση"(αν υπάρχει) την περνάνε με το ζόρι. Αυτοί οι μπαγάσηδες του Hollywood όμως, το 'χουνε κάνει "σύστημα" να πετάνε μέσα στη ταινία μια γνωστή φάτσα και να φτιάχνει το story! Ντάξει το σενάριο δε φτιάχνει αναγκαστικά, αλλά η ταινία βλέπεται πιο εύκολα. Ότι πρέπει μετά η ταινία για Κυριακή μεσημέρι στο Mega ή ξημερώματα στο star.(βλέπε Vol.2)

Μερικοί ηθοποιοί κάνανε μεγαλύτερη καριέρα σε αυτού του είδους ταινίες, απ'ότι σε σινεφίλ ή blockbuster ταινίες. Έτυχε? Πέτυχε? Δε ξέρω. Ηθοποιοί σαν τον Morgan Freeman, ο οποιός πρέπει να χει αρχίσει να το πιστέυει ότι είναι ντετέκτιβ λίγο πριν την σύνταξη ή ο Samuel Jackson όπου το καλύτερο πείραγμα του το χουνε κάνει στο Family Guy, όπου στο επεισόδιο που ο Brian Griffin πήγε στο Hollywood να γίνει σκηνοθέτης και απέτυχε, κατέληξε να γυρίζει πορνό με guest star στη ταινία τον Samuel Jackson! Άλλα ονόματα όπου κατά καιρούς ή full time το ρίξανε σε τέτοιες ταινίες, είναι ο Bill Murray,o Dennis Quaid, o James Woods, ο Woody Harrelson , για να μη μιλήσω για τα μικρά αδέλφια της οικογένειας Baldwin !

Από τους προαναφερθέντες αυτούς που γουστάρω είναι ο Bill Murray και ο Woody Harrelson, οι οποίοι έχουν γυρίσει και ταινιάρες. O Bill Murray είναι πάντα μπλαζέ , ενώ ο Harrelson είναι έξω καρδιά το βλέπεις σε αυτή τη φάτσα από τις midwest states, όπως βλέπεις και ότι πρέπει να ναι κουλ τύπος γενικά. Το βλέπεις και στα λόγια του : "I never was disillusioned with acting because I love acting. But I just felt at one point that I was on a hamster wheel, you know? Just doing movie after movie and thinking so much about career related things and I think missing out on hanging with my friends and family as much I needed to. So I just took some time off. I was maybe going to do two or three years and it turned into five years. But certainly, I'd say it was the best thing I ever did. And now I come back to this whole thing really energized about it. (2005 quote)".

Όταν βλέπω τον Harrelson φτιάχνει η διάθεση μου και ο μάγκας έχει παίξει τα πάντα από ρόλους. Έχει μια έφεση στα αθλητικά (μπασκετ, μποξ , παίκτης μπόουλινγκ με ένα χέρι), αλλά και ως εκδότης πορνοπεριοδικού, στρατιωτικός, ματατζής, κυνηγός zombies, cowboy , τυφλός τηλεφωνητής και serial killer δε τα πήγε και άσχημα. Μπορώ να τον βλέπω παντού , είτε σε ταινίες μέτριες όπως το "Doc Hollywood", το "The Cowboy Way" και το "Indecent Proposal" , είτε σε ταινίες που μου αρέσουν πολύ και είναι οι εξής 10.

Σε σειρά χρονολογική

1. WHITE MEN CAN'T JUMP(1992)
Ξέρεις μπάσκετ? Πάμε στοίχημα?




2. NATURAL BORN KILLERS(1994)
Oliver Stone σκηνοθεσία, Quentin Tarantino σενάριο, γερό καστ, αρρωστημένη αισθητική... Τι άλλο να ζητήσει κανείς?



3. KINGPIN(1996)
Φοβερή ταινία για τη παρέα! Και Woody Harrelson και Bill Murray!





4. THE PEOPLE VS LARRY FLYNT(1996)
Ο Edward Norton ανοίγει τα φτερά του. Ο Woody Harrelson δίνει τα ρέστα του!



5. THE THIN RED LINE(1998)
Έπος με φοβερό καστ.



6. A SCANNER DARKLY(2006)
Σενάριο του Philip K. Dick(blade runner) και προχώ αισθητική.




7. NO COUNTRY FOR OLD MEN(2007)
Οι αδελφοί Κοέν στα καλυτερά τους.



8. SEMI-PRO(2008)
Αγαπημένη κωμωδία, φοβερό soundtrack !!!



9. SEVEN POUNDS(2008)
Πολύ καλή ταινία. Αυτό.




10. ZOMBIELAND(2009)
Ότι λέει ο τίτλος. χεχε (κάπου μπαίνει μέσα και ο Bill Murray ;-) )




10 ταινίες όπου οι μισές θεωρούνται ήδη κλασσικές και οι υπόλοιπες είναι πολύ καλές για άραγμα με τη παρέα. Τι άλλο να ζητήσεις από κάποιον ηθοποιό?



"Τι ταινία να δω?"

1. Vol.1: Christian Bale

2. Vol.2: Star channel -the 3a.m.Top10-














No comments:

Post a Comment

If you are a blogger, you know what to do :-D

If you are not, just select profile "Name/URL".
In "Name": put your name or any nickname (facebook profile name etc).
In "URL": put a link to your site, facebook profile etc (or leave blank).
Click "Subscribe by email" to get notified for new comments on this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...